Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.
hu

De hogyan lehet a húsvéthoz kötni a magasságot?!

De hogyan lehet a húsvéthoz kötni a magasságot?!

Húsvét közeledtével ismét egy érdekes blogcikkel készülünk Nektek.

Nem is gondolnánk, de a húsvéti szokások között is találhatóak olyanok, amelyeket kötni tudjuk a magassághoz. Éppen ezért úgy gondoltuk, hogy most egy ilyen jellegű cikkel készülünk számotokra.

Az alábbiakban 5+1 érdekességet hoztunk el, nézzük is meg ezeket sorban:

  1. Húsvéti torony: Néhány keresztény templomban húsvét előtt megépítik a húsvéti tornyot, amely a feltámadás és az újjászületés jelképeként áll. A torony a magassága miatt szimbolikus jelentőséggel bír.
  2. Húsvéti tojásgurítás: Az amerikai húsvéti hagyományok közé tartozik a tojásgurítás, amelyet domboldalakon vagy lejtős területeken végeznek. Az emberek tojásokat gurítanak lefelé egy domboldalon, és a tojás, amely a legmesszebbre gurul az a győztes.
  3. Húsvéti tojásdobálás: Az egyes vidékeken húsvéti tojásdobáló versenyeket rendeznek, ahol a cél az, hogy minél magasabbra dobják a húsvéti tojást anélkül, hogy az eltörne. Ez a hagyomány többek között Németországban és az Egyesült Államokban is elterjedt.
  4. Húsvéti díszítés: A délnémetországi Osterbrunnen egy olyan hagyomány, melynek keretein belül húsvét előtt a közkutakat vagy szökőkutakat, illetve a környező házakat, boltíveket és kerítéseket húsvéti motívumokkal díszítik. A falusi hagyomány szerint minél magasabbra lógatják a díszeket és tojásokat, annál nagyobb lesz az idénybeli termés.
  5. Húsvéti kosárjárás: Egyes területeken húsvéti kosárjáró versenyeket rendeznek, ahol a versenyzők kosárban vitt tojásokat hordoznak a fejükön, anélkül, hogy leejtenék őket. A versenyek során gyakran olyan akadályokat is beépítenek, amelyek magassághoz kapcsolódnak, például alacsony átjárókat, emelkedőket és lejtőket.
  6. A húsvéti nyuszi hagyománya szintén számos országban elterjedt. Az Egyesült Államokban hagyományosan a húsvéti nyuszi hozza a húsvéti kosarat és a csokoládétojásokat a gyerekeknek. Azonban néhány helyen az emberek a húsvéti nyuszit hegyek vagy dombok tetején helyezik el, hogy "megmászhassák" és megtalálhassák az ajándékokat.

Reméljük elnyerte a tetszéseteket ez a blogcikkünk is, a jövőben próbáljuk még több oldalról megközelíteni a magasságot. Tartsatok velünk akkor is!  wink

Mindenkinek kellemes húsvéti ünnepeket kívánunk!

 

 

Tartalomhoz tartozó címkék: érdekesség húsvét