Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.
hu

Testhevederek pontról pontra

Testhevederek pontról pontra
A testhevederek pontjaival kapcsolatosan sok a homályos folt. Sajnos a nem megfelelő tájékoztatás sokszor félreértéseket és egyben problémákat is okozhat

Cikkünk iránymutatásként szolgálhat Önnek is.

Egyesek bekötési vagy megtartási pontokra, míg mások csatolási pontokra gondolnak a testhevederek pontjainak hallatán. Nincs egységes álláspont egyelőre ezekkel kapcsolatosan. Ezért azt ajánljuk, hogy a különböző pontok említése helyett az alábbi két szempontot vegyék figyelembe az ajánlatkérés vagy a beszerzés során.

Két szempont amire ügyeljen testheveder kiválasztása előtt

1.     Milyen munkavégzéshez szükséges a védőeszköz?

2.     Milyen szabványnak megfelelő védőeszköz beszerzésére van igény?

 

Munkánk során gyakran tapasztalunk egy komoly hiányosságot, ami szintén a nem megfelelő információk miatt következhet be és súlyos veszélyeket hordoz magában. Ennek megértéséhez azonban először tisztázni kell, mit értünk testhevederzet alatt.

Testhevederek mellső és hátsó bekötési ponttal

A testhevederzet egyik fő jellemzője, hogy minimum EN361 szabvánnyal rendelkezik. Azok az eszközök, amelyek nem teljesítik ezt a szabványt, azok nem használhatóak zuhanásgátlásra. Vannak a piacon testhevedernek tűnő eszközök, amik arra szolgálnak, hogy egy kötéllel összekötve „pórázként” távol tartsák a munkavállalókat a veszélyzónáktól, viszont ezek az eszközök zuhanás megállítására nem használhatóak.

Mindig ellenőrizze a használati utasításban a szabvány megfelelőség. Amennyiben az eszköz nem rendelkezik EN361 szabvánnyal, úgy nem alkalmazza zuhanásgátló testhevederként!

A fentiek alapján szakmai tanácsként azt javasoljuk, hogy a zuhanásgátló védőeszközök használati utasítását mindenképpen olvassák el! Ebben találhat információkat a helyes használatról, a helyes tárolásról és arról, hogy milyen szabványnak felel meg.

Legyen Ön is tudatos felhasználó, és kerülje el a baleseteket!

Ne pontokban, hanem munkavégzésben gondolkodjunk!

 

 

Tartalomhoz tartozó címkék: testheveder