Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.
hu

9+1 érdekesség a magasban végzett munkáról

9+1 érdekesség a magasban végzett munkáról

A legújabb blogposztunkban egy kicsit különlegesebb vizekre evezünk és 9+1 érdekességet mutatunk be Nektek a magasban végzett munkával kapcsolatban.

Nézzük is meg, hogy mik lennének ezek:

  1.    A leesés megakadályozása érdekében az épületek tervezésekor is figyelembe kell venni a leesésvédelmi szempontokat. Például az épületek tervezésekor olyan biztonsági pontokat kell kialakítani, amelyek könnyen elérhetők a dolgozók számára.
  2.    A magasépítőknek gyakran éjszakai műszakban is dolgozniuk kell, mivel az építőipari munkálatokat a minimális forgalom miatt gyakran éjszakánként végzik.
  3.    Az elmúlt években egyre gyakrabban használnak drónokat a magasban végzett munkák során, például az épületek, hídkábelek és szélkerekek ellenőrzésére.
  4.    Azok a személyek, akik a rádió- és televízióadók tornyait építik, olyan magasan dolgoznak, hogy a magaslatokban az oxigéntartalom csökkenése miatt oxigénpalackokat kell használniuk.
  5.    A magasban dolgozók számára különleges étrendre lehet szükség, mivel az alacsonyabb légnyomás magasabb magasságokban csökkenti az oxigénszintet.
  6.    A világ legmagasabb hegymászói gyakorolják a magasban végzett munkához hasonló készségeket. Illetve ilyen jellegű felszereléseket is használnak a mászásaik során.
  7.    A világ legmagasabb épülete, a Burj Khalifa Dubaiban, a maga 828 méterével, melynek az építésén csaknem 12 000 magasépítési munkás dolgozott.
  8.    Az első létrát a magasban végzett munkához valószínűleg már az ókori Egyiptomban használták.
  9.    Az űrhajózás az egyik legmagasabb magasság, amit az emberiség elérhet. Az űrhajósoknak nagyon sok fizikai és mentális kihívással kell szembenézniük, és különleges kiképzésen kell részt venniük.

  +1: Az észak-amerikai kaktusz gyűjtőknek, a "kaktusz-csipegetőknek" szintén magasan kell dolgozniuk a kaktuszok eléréséhez.

De nem is Mi lennénk, ha nem adnánk át egy kis tudást arról, hogy hogyan végezhetitek magasban is biztonságosan a munkátokat. Tudjuk, hogy az már mindenki számára alap információ, hogy az iparágban rendszeresen használnak különböző leesésvédelmi eszközöket. Például sisakokat, biztonsági köteleket, testhevedereket, hogy minimalizálják a baleseteket.

Viszont azt nem lehet elégszer kihangsúlyozni, hogy a magasban végzett munka esetén a biztonságos munkavégzés az elsődleges szempont. Szakterületenként eltérő felszerelésekre lehet szükségetek, éppen ezért kínálunk számotokra csomagokat, amelyek tartalmazzák az adott munkavégzéshez szükséges alapfelszereléseket. 

Ahhoz, hogy teljes biztonságban dolgozhassatok ki kell emelni a fejvédelem fontosságát is, ami a megfelelő védősisak kiválasztásával kezdődik! Ennek segítségével megvédhetjük a fejünket az esetleges ütésektől és sérülésektől. A legtöbb magasban végzett munka során a sisak viselése kötelező

A felszerelések mellett elengedhetetlen a dolgozók számára, hogy folyamatosan részt vegyenek különböző tréningeken és oktatásokon, hogy megtanulják a megfelelő technikákat és eljárásokat a leesésvédelem érdekében. A GAZEK®️ több olyan képzést hozott létre, mely során segítünk elsajátítani a biztonságos munkavégzéshez szükséges tudást, ami segíteni fog a nélkülözhetetlen védőeszközök kiválasztásában is. 

Nem utolsó sorban, pedig beszéljünk egy kicsit a zuhanásbiztonsági felszerelések karbantartásáról, megfelelő tárolásáról is. A felszerelések megfelelő használata és karbantartása növeli a biztonságot, és csökkenti a balesetek kockázatát. Ha a munka során számos eszközre van szükségetek, akkor leesésvédelmi kiegészítő eszközök használata célszerű. Hiszen ezen eszközök segítenek abban, hogy a munkavégzés során minden szükséges eszköz biztonságosan kéznél legyen. Nem szabad azt sem elfelejtenetek, hogy a védőeszközeiteket mindig tároljátok megfelelően, ezzel is tovább növelve azok élettartamát! 

Reméljük ezekkel az érdekességekkel is sikerült hasznos tudást átadnunk Nektek, igaz most kicsit más formában, de ez is azt mutatja, hogy a magasban végzett munka sose unalmas. wink