Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.
hu

Minden, amit tudni akartál a sisakokról I.

Minden, amit tudni akartál a sisakokról I.

Először is tisztázzuk, hogy mit is értünk védősisakok alatt. Ezek olyan típusú sisakok, melyeket elsősorban munkahelyi közegben használunk, főként ipari környezetben vagy építkezések során. Céljuk, hogy megvédjék a fejet a leeső tárgyaktól, megakadályozzák a más tárgyakkal való ütközést, valamint a törmelék okozta sérüléseket. Fontos megjegyezni, hogy a munkavédelmi eszközöket nem lehet helyettesíteni sporteszközökkel, hiszen ezek nem rendelkeznek a megfelelő szabványokkal.

Nézzük meg, hogy mit is kell figyelembe venni az ipari védősisakok vásárlása előtt:

Tömeg:
A sisak tömege jelentősen befolyásolja a komfortot, hiszen egész nap viselni kell. A sisakok tömege 50-60, akár 100 grammos eltéréseket is mutathat. Érdemes könnyű sisakot választani, például a mi 300 grammos sisakjainkat, melyek kényelmes egész napos viseletet biztosítanak.

Belső kialakítás:
Kétféle fejkosár létezik: műanyag és textil. A műanyag fejkosár kevésbé illeszkedik a fejformához, és nem párologtatja el az izzadságot, így kényelmetlen lehet. A textilfejkosár jobban idomul a fejformához és jól szellőzik. A GAZEK sisakok hat pontos textil felfüggesztéssel rendelkeznek, ami biztosítja a kényelmes munkavégzést.

Méret:
A fejkosarak állíthatók, de rendelkeznek egy mérettartománnyal. Különösen fontos nőknél és gyerekeknél, akik nyári munka során kötelesek ilyen eszközöket használni. A sisakok kétféleképpen állíthatók: pattintósan vagy racsnis megoldással. Az utóbbit érdemes választani, mivel fokozatmentesen és könnyen állítható, így gyorsabban méretre igazítható. Sisakjaink gyorsállítós fejkosárral rendelkeznek.

Állszíj:
A sisakok kötelezően állszíjjal rendelkeznek, ami biztosítja, hogy a sisak ne essen le a fejről. Esés közben is a helyén marad, így védelmet nyújt. Javasoljuk a négy ponton rögzített Y-állszíjat, ami biztonságosabb. Sisakjaink teljeskörű védelmet nyújtanak az Y-állszíjnak és biztonsági csatnak köszönhetően.

Forma:
A sisakok lehetnek sildesek vagy sild nélküliek. A nagy sild korlátozhatja a látóteret, különösen létrán vagy szerkezeten való mászáskor. A sisakokat nem szabad fordítva hordani, kivéve, ha erre külön bevizsgálást végeztek.

Szerelvényezhetőség:
Fontos, hogy a sisak szerelvényezhető legyen, például céglogó, fejlámpa, fültok, arcvédőrostély csatlakoztatható legyen hozzá.

Cserealkatrészek:
A homlokpánt a legfontosabb cserealkatrész, mivel felszívja az izzadságot és gyakran koszolódik. Javasolt rendszeresen cserélni a higiénia miatt.

Kiegészítő matricák (például: fényvisszaverő), jelölések csak akkor helyezhetőek a védősisakokra, ha azt a gyártó előzetesen jóváhagyta, csak azzal a technikával, alapanyaggal, amit támogatnak. Úgyhogy sajnos alkoholos filctollal nem díszíthetitek, de kiscicás matricát sem ragaszthattok a sisakotokra.

Az alap tudnivalókat szedtük össze nektek ebben a cikkben. Ha további információkra vágytok a védősisakokkal kapcsolatban, tartsatok velünk jövő héten is, amikor a folytatásban részletesebben foglalkozunk a témával (a második részt ITT találjátok!)wink

 

Tartalomhoz tartozó címkék: sisak webshop