Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.
hu

Megtérülési kalkuláció

Megtérülési kalkuláció
Az élet különböző területein sokszor gondolkodik el az ember, hogy hogyan is tudna spórolni, félretenni.

Lekapcsoljuk a villanyt abban a szobában, ahol éppen nem tartózkodunk, nem vesszük meg a tizedik ugyanolyan pólót, mint amivel már rendelkezünk és még hosszan folytathatnánk a felsorolást. Viszont a leesésvédelmi eszközök esetében biztos nem fordul meg a fejünkben, hogy több pénzt tudnánk megtakarítani, hiszen ezek mégiscsak komoly életvédelmi eszközök.

De mit szólnátok ahhoz, ha azt mondanánk, hogy cégünk a kötelező időszakos felülvizsgálat költségeit a GAZEK® zuhanásbiztonsági védőeszközök esetében 5 évig átvállalja. Jól hangzik igaz?!  surprise

A leesés elleni egyéni védőeszközök csak akkor tekinthetők biztonságosnak, ha azok kifogástalan minőségi állapotban vannak. Hiszen tudjuk, hogy nem csak a megfelelő leesésvédelmi eszköz kiválasztása kulcsfontosságú, hanem a termékek felülvizsgálata is. Ahhoz, hogy ez megállapításra kerüljön mindenképpen szakember segítségére van szükség.

Mindig a gyártó írja elő, hogy eszközein milyen gyakorisággal kell elvégezni az időszakos felülvizsgálatokat. Kötelezően 12 havonta kell bevizsgáltatni, viszont magasfeszültség alatti dolgozók (FAM környezet) illetve ipari alpinisták leesés elleni egyéni védőeszközén a féléves időszakos felülvizsgálatot írja elő a jogszabály.

Cégünk vállalja az időszakos felülvizsgálatok elvégzését, sőt GAZEK® zuhanásbiztonsági védőeszközök esetében 5 évig átvállalja azt.

Éppen ezért készültünk egy kis megtérülési kalkulációval a GZKBX-03-as és a GZKBX-13-as csomagunkkal kapcsolatban.

A GZKBX-03 csomag tartalma:

  •  1 db GZKTH-03 testheveder
  •  1 db GZKRK-03 rögzítőkötél
  •  1 db GZKEN-01 energiaelnyelő
  •  2 db GZKKR-01 karabiner

A GZKBX-13 csomag tartalma:

  •  1 db GZKTH-10 testheveder
  •  1 db GZKEN-03 energiaelnyelő

Mint már említettük kötelezően 12 havonta kell bevizsgáltatni a leesés elleni egyéni védőeszközöket. Ez az 5 év alatt összesen 5 darab felülvizsgálatot jelentene, hiszen minden évben kell egyet tartani, ami folyamatos költséget jelentene. Viszont, aki magasfeszültség alatt dolgozik, vagy éppen ipari alpinista az ő egyéni védőeszközén félévente kell felülvizsgálatot tartani, ami az öt év alatt 10 alkalmat jelentene.

Ha GAZEK® termékeket választotok, akkor a GZKBX-03 és a GZKBX-13 csomag esetében (egy csomagra számolva), megközelítőleg 50.000 forintos megtakarítást jelent éves bevizsgáltatás esetén. Míg, ha a féléves felülvizsgálatokkal számolunk, akkor a GZKBX-03 csomag esetében megközelítőleg 100.000 forinttal, míg a GZKBX-13 csomag esetében megközelítőleg 80.000 forinttal több marad a kasszában (szintén egy csomagra számolva).

Ezekből a kis rövid számításokból is látszik, hogy bár elsőre nem gondolná az ember, de, ha minket választotok a minőség mellett arra is figyelünk, hogy többet tudjatok új eszközök vásárlására fordítani.  wink

 

 

Tartalomhoz tartozó címkék: időszakosfelülvizsgálat testheveder